fikaforskarna

Direktlänk till inlägg 23 januari 2016

Le Pain Francais i september 2015.

Av fikaforskarna - 23 januari 2016 17:44

Hej!
Detta är vårat första inlägg som vi gör mest för att visa hur det alltid går till när vi är och fikaforskar.
Vi väljer tillsammans ut tre bakverk + varsin dricka (kaffe, milkshakes, smoothies, juicer, varm choklad etc.). Vi delar på bakverken, smakar av och resencerar efter en rad kriterier som vi har bestämt. Vi sätter poäng mellan 0 och 5, där 0 är oätlig och 5 är utsökt. När allt är uppätet gör vi en helhetsbedömning av caféet, där vi betygsätter utbudet i disken, fräscht, mysigt, trivseln och personalen. Detta upprepas varje gång och har pågått sedan i juli 2014. Nedan följer resencering av Le Pain Francais på Olskrokstorget för att visa systemet. :-)

Bakverkens kriterier är: sötma, mjuk, hård, utseende, storlek, torr och mättande.
Dryckernas kriterier är: besk, sötma, skarp, arom, bitar, konstgjort, och utseende.
Vi börjar alltid med att resencera drycken.

Vi beställde:
Jordgubb & limesmoothie (Lava).
Ordinärt kaffe (Bombom).
Jordgubb & rabarbermuffin.
Citronmarängpaj.
Choklad & apelsinpudding.
Kostnad: 80:- per person.

Jordgubb & limesmoothie:
Besk: 3
Sötma: 3
Skarp: 2
Arom: -
Bitar: 1
Konstgjort: 0
Utseende: 2,5
Övrigt: -
Totalt: 3

Kaffe i egen presskanna:
Besk: 2
Sötma: 0
Skarp: 0
Arom: 4
Bitar: -
Utseende: 4 (plus för egen press)
Övrigt: Pluspoäng på grund av presskannan! Trevligt med en egen. (Bombom)
Totalt: 4

Jordgubb & rabarbermuffin:
Sötma: 2
Mjuk: 4
Hård: 0,5 (kant)
Utseende: 4
Storlek: 4
Torr: 0
Mättande: 3
Övrigt: Jättegod! Perfekt konsistens och kräm på toppen. Fräsch. (Lava)
Supergod. God jordgubbskräm på toppen, vacker, speciellt krämen. (Bombom)
Totalt: 4+

Choklad & apelsinpudding:
Sötma: 3+
Mjuk: 4+
Hård: 0
Utseende: 4
Storlek: 3
Torr: 0
Mättande: 3+
Övrigt: Perfekt balans mellan sur och söt, bra apelsinsmak och spännande konsistens. (Lava)
Supergod choklad & apelsinpudding under ett chokladglasyrtäcke. (Bombom)
Totalt: 4

Citronmarängpaj:
Sötma: 2+
Mjuk: 3
Hård: 2 (kakbotten)
Utseende: 4
Storlek: 3
Torr: 1
Mättande: 3
Övrigt: Också mycket bra balans mellan sur och söt, äkta citronsmak och god pajdeg. (Lava)
Vacker som ett alplandskap på vintern. Citron och maräng passar bra ihop! (Bombom)
Totalt: 3,5

Helhetsbedömning:
Utbud i disken: 5 (mycket ovanligt bra utbud)
Fräscht: 4
Mysigt: 3
Trivsel: 4
Personal: 4+ (go & glad kille!)
Övrigt: Bra konditorer! Inga floppar. Pålitligt ställe.
Le Pain Francais får totalt: 4

Hela Le Pain Francais kedjan är en som vi verkligen rekommenderar, det är inte många ställen som får såhär höga totalbetyg. :-)

Nedan följer bilder på våra bakverk, plus en bild på hur hela moraset såg ut efteråt när vi glufsat i oss alltihop...

Bombom & Lava <3

 
 
Ingen bild

Anja Franck

23 januari 2016 21:49

Så himla fint! Wow! Ni är ju grymma!

 
Ingen bild

Eva Norlin Bagge

24 januari 2016 10:54

Följer med spänning detta intressanta forskningsprojekt.

fikaforskarna

24 januari 2016 11:34

Tack snälla! Vad roligt att du vill följa med oss.

 
Ingen bild

Hanna Westberg

24 januari 2016 11:53

Vad är det för vaniljbulle på bordet? Ser ingen recensering av den? Väldigt rolig bloggidé! Kul!

fikaforskarna

24 januari 2016 11:56

Haha! Vaket! Det är mitt mellanmål som jag tog innan vi började recensera då jag inte hade ätit på hela dagen. Kan rekommendera den absolut! Ett väldigt bra mellanmål ;)
Tack för de fina orden! /Lava

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fikaforskarna - 8 mars 2016 10:54

Hej! Igår fikaforskades det för fullt, vi gick på rekommendation av affären Tessie till Latteria, caféet som finns inne på Antikhallarna nära Domkyrkan i Göteborgs centrum.  Vi beställde: - Kaffe - Varm choklad m. grädde - Kokostopp -...

Av fikaforskarna - 28 februari 2016 11:30

Fikaforskarna med familj semstrade under lovet i Aten i Grekland, där kände vi att vi var tvungna att fikaforska lite.  Vi gick av slumpen till ett litet café som inte verkade ett dugg vana vid att få gäster som satt och åt på plats och än mindre v...

Av fikaforskarna - 12 februari 2016 10:08

Hejsan!I tisdags, på semmeldagen, var vi och fikaforskade på Pour Bon nära domkyrkan. Vi beställde:Varm Choklad med grädde.Kaffe.Semla.Chokladboll.Valrhonatarte med grädde.Kaffe: Besk: 1Sötma: -Skarp: 1Arom: 2Bitar: -Utseende: 2Övrigt: Gott kaffe med...

Av fikaforskarna - 2 februari 2016 15:18

Halloj! Just nu sitter vi på café Brogyllen, ungefär vid Brunnsparken. Det är ett gammalt klassiskt fik med hög status. Hit går tanter som vet vad de vill ha! (Och Lava då). Vi beställde: - Kaffe (Bombom). - Varm choklad med grädde (Lava). ...

Av fikaforskarna - 24 januari 2016 11:32

Gårdagens fikaforskning gjordes på Kafé Marmelad i Majorna. Det är semmeltider, men vi avstod semlorna till förmån för:- Kaffe. (Bombom)- Varm choklad med grädde. (Lava)- Choklad och kokoskaka.- Äppelpaj med vaniljsås.- Kladdkaka med grädde.Ordinärt ...

Presentation


Göteborgs fikaforskare!
Mormor och barnbarn med sötsug som fikaforskar efter Göteborgs bästa caféer.
På bloggen kommer noggranna resencioner upp i hopp om att hjälpa er & oss själva i jakten på bra fikaställen.
Instagram: @fikaforskarna.
Bombom & Lava

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards